„Indus în industrializare“, expoziţie la Galateea Contemporary Art

Galateea Contemporary Art (Calea Victoriei 132) şi artistul Vasile Cătărău vă invita la vernisajul expoziţiei INDUS ÎN INDUSTRIALIZARE care va avea loc în data de 7 februarie 2017, ora 19.

"La 27 de ani de la evenimentele din decembrie ’89, comunismul românesc continuă să reprezinte un subiect de interes şi o temă de reflecţie pentru public. Este motivul pentru care artistul gălăţean Vasile Cătărău deschide expoziţia tematică INDUS ÎN INDUSTRIALIZARE, o re-semantizare a perspectivei muncitoreşti pe care o oferea viaţa de zi cu zi în fabricile şi uzinele socialiste. Ideile sale şi cercetarea de arhivă se materializează într-o expoziţie încadrată în categoria instalaţie, prin care artistul surprinde dimensiunea socială a muncii fizice din perioada comunistă. Reconsiderarea ”miracolului” industrial comunist şi abordarea din perspectiva maşinizării persoanei exprimă depărtarea faţă de umanitate, conducând spre o automatizare şi instinctualizare a procesului de muncă", spune Vincentziu Puşcaşu în textul critic şi statement-ul expoziţiei.

Elaborarea expoziţiei s-a realizat cu ajutorul galeriei Galateea Contemporary Art, a ceramistului Vasile Cercel, iar textele critice au fost realizate de Vincentziu Puşcaşu.

Expoziţia se poate vizita în perioada 7 februarie – 6 martie 2017.

Intrarea este liberă.