Julian Sands: corpul actorului a fost identificat după o lungă căutare în Munții Californiei

Osemintele umane găsite în munții din California au fost confirmate ca aparținând actorului britanic Julian Sands, care a dispărut în timpul unei drumeții în luna ianuarie.

Drumeții au descoperit osemintele sâmbătă, au declarat autoritățile, iar acum acestea au fost identificate oficial. Sands, în vârstă de 65 de ani, era cunoscut mai ales pentru rolurile sale în filmul câștigător al Premiului Oscar A Room with a View și serialele TV 24 și Smallville. Sands a mai jucat și în The Girl with the Dragon Tattoo din 2011, în care a apărut alături de Daniel Craig.

Sands a dispărut pe 13 ianuarie în zona Baldy Bowl a Munților San Gabriel, într-un moment cu vreme nefavorabilă. Căutările cu elicoptere și pe teren au fost îngreunate deoarece California a fost lovită de furtuni puternice, condiții geroase și amenințarea de avalanșe.

După noi căutări efectuate la începutul acestei luni, poliția a declarat că anumite părți ale zonei cu teren abrupt și râpe erau încă inaccesibile din cauza „condițiilor alpine extreme”, inclusiv mai mult de 3 metri de gheață și zăpadă rămasă. După dispariția lui Sands, familia starului a mulțumit autorităților din California pentru eforturile lor de a-l găsi.

La sfârșitul lunii ianuarie, fratele lui, Nick Sands, care locuiește în North Yorkshire, locul în care el, Julian și ceilalți trei frați ai lor au crescut, a spus că deja și-a luat rămas-bun. „M-am împăcat cu faptul că el a plecat și pentru mine, acesta e modul în care am gestionat situația”, a declarat el.

Născut în Otley, Yorkshire, și educat la Lord Wandsworth College în Hampshire, Sands și-a început cariera de actor cu roluri în filme precum The Killing Fields. Aceasta l-a adus în atenția regizorului James Ivory, care l-a distribuit, în detrimentul unor actori precum Rupert Everett, în adaptarea cinematografică din 1985 a romanului A Room with a View al lui E.M. Forster.