Mickey Mouse intră în domeniul public după expirarea drepturilor de autor deținuted Disney

La scurt timp după expirarea drepturilor de autor inițiale ale Disney asupra lui Mickey Mouse, două noi filme de groază independente au fost anunțate, ilustrând o turnură neașteptată pentru cel mai emblematic personaj al companiei. „Steamboat Willie”, primul film Disney cu Mickey Mouse, a intrat în domeniul public, permițând utilizarea liberă a versiunilor timpurii ale personajelor, inclusiv Mickey și Minnie.

În ciuda eforturilor Disney de a-și proteja personajul, regizorii independenți au fost rapizi în a anunța propriile lor remake-uri și adaptări. Unul dintre aceste filme, „Mickey’s Mouse Trap”, va prezenta un ucigaș mascat într-un costum Mickey, în timp ce un alt film, o comedie horror, va prezenta un Mickey sadic. Aceste filme sunt influențate de recenta lansare a „Winnie-the-Pooh: Sânge și Miere”, un alt film de groază independent realizat după expirarea drepturilor de autor asupra personajelor lui A.A. Milne.

Disney a declarat că va continua să protejeze versiunile mai moderne ale lui Mickey Mouse și alte opere care rămân sub protecția drepturilor de autor, semnalând posibile acțiuni legale împotriva utilizărilor neautorizate ale personajului său iconic.