MONUMENTE ANIMATE: o expoziție de mixed media inedită

O provocare vizuală lansată de Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic București, împreună cu art7, începe pe 14 noiembrie, la Palatul Știrbei.

În goana cotidiană de zi cu zi, uiți să descoperi Bucureștiul viu – un oraș cu sute de mici secrete la fiecare colț de stradă, un oraș în care întâlnirile spontane devin subiect de povești cu bătaie lungă. AMPT și art7 te invită pe 14 noiembrie, ora 19.30, la vernisajul expoziției ”Monumente animate (7 Monumente în 7 Cinemagraph-uri)”, o hartă vizuală a monumentelor pe lângă care ai trecut adesea, adusă la viață sub forma unei expoziții digitale.

La intersecția dintre fotografie și artă interactivă, expoziția mixează lucrările fotografului urban Cristian Vasile, cunoscut pentru proiectul “București Optimist”, cu artwork-uri digitale ale lui Radu Rădulescu, Art Director 360Revolution și Brandstorming.

Legende și frânturi din istoria Bucureștiului, pierdute între claxoane de mașini, serbări urbane, clădiri de birouri și blocuri de locuit, monumentele și statuile incluse în acest proiect sunt readuse la actualitate prin obiectivul lui Cristian și desktopul lui Radu.

Monumente Animate este un experiment fotografic-animat cu scop turistic care declanșează imaginația și curiozitatea bucureștenilor.

Provocarea vizuală este lansată de Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic București, în parteneriat cu platforma culturală art7, și va putea fi descoperită între 14 și 23 noiembrie, la Palatul Știrbei, pe Calea Victoriei 107, în cadrul celei de-a 16-a ediții a Internetics Digital Week, festival de branding, marketing și advertising, care fixează standardele în comunicarea digitală.