O proiecție-eveniment: Nick Cave și „One More Time With Feeling”

Poate unul dintre cele mai bune documentare muzicale din ultimul deceniu, ajunge joi, 1 decembrie, ora 20.00, la Cinematograful Muzeului Țăranului. Domentarul „One More Time With Feeling” a şi deschis prima ediţie a festivalului DokStation este prezentat pentru a doua oară în România, în proiecţie unică, aşa cum va fi proiectat şi în cinematografele din lume, tot pe data de 1 decembrie.

Documentarul lui Andrew Dominik este deopotrivă un document al înregistrării celui de-al 16-lea album semnat Nick Cave & The Bad Seeds, Skeleton Tree, și un recviem pentru Arthur, fiul lui Nick Cave, decedat la vârsta de 15 ani, în vara anului 2015.

Construit inițial în jurul conceptului de spectacol, One More Time With Feeling s-a transformat radical odată ce Dominik a început să se concentreze pe fondul tragic al scrierii și al înregistrării albumului. Înregistrările au debutat cu câteva luni înaintea tragicului accident, iar filmările au fost făcute, timp de 10 zile, după șapte luni de la moartea lui Arthur Cave.