„Omul care mânca lumea”, la Teatrul de Artă București

Teatrul de Artă București prezintă duminică, 19 februarie, de la ora 20.15, spectacolul "Omul care mânca lumea" de Nis-Momme Stockmann, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu. Punerea în scenă reinterpretează cotidianul absurd, într-o cheie regizorală modernă. 

"Omul care mânca lumea" este un spectacol care tratează cu cinism diferite aspecte ale societătii contemporane. Din cauza presiunilor sociale și personale, personajul principal – un tânăr de 35 de ani – trece printr-un moment de criză și caută să își recapete identitatea, încercând să dea un sens nou vieții sale. Doar că, în lumea profitului, capitularea nu este o opțiune, iar cine indrăznește să părăsească cursa capitalismului este aruncat din sistem. Pe langă aluziile la adresa societății capitaliste și a presiunilor pe care aceasta le generează asupra oamenilor, spectacolul pune în discuție probleme profund umane; tanărul autor Nis-Momme Stockmann reușește să creeze un personaj unic și peren și să răspundă unor aspecte precum îmbătrânirea, dependența și dificultățile condiției de tată, soț și prieten.

Piesa "Omul care mânca lumea" a fost desemnată, în anul 2009, de către European Theatre Convention, ca fiind una dintre cele mai bune din Europa. 

Distribuția: Șerban Gomoi, Romeo Pop, Antoaneta Cojocaru/Sorina Ștefănescu, Liviu Chițu, Alexandru Călin

Muzica originală: Alexandru Suciu

Bilete online, pe https://www.mystage.ro/spectacole/omul-care-manca-lumea-443/  

liber