„OMUL CARE MÂNCA LUMEA” la Teatrul de Artă București

Duminică, 17 aprilie, de la ora 20.15, Teatrul de Artă București prezintă spectacolul

"OMUL CARE MÂNCA LUMEA" de Nis-Momme Stockmann, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu.

Cu: Șerban Gomoi, Romeo Pop, Antoaneta Cojocaru/Sorina Ștefănescu, Alexandru Călin, Liviu Chiţu

Muzica originală: Alexandru Suciu

“Omul care mânca lumea” este un spectacol care tratează cu cinism diferite aspecte ale societății contemporane. Datorită presiunilor sociale și personale, personajul principal trece printr-un moment de criză și caută să își recapete identitatea încercând să dea un sens nou vieții sale. Doar că în lumea meritocrației capitularea nu este o opțiunie iar cine îndrăznește să părăsească cursa capitalismului este aruncat din sistem.

Pe lângă aluziile la adresa societății capitaliste și a presiunilor pe care aceasta le generează asupra oamenilor, spectacolul pune în discuție niște probleme profund umane, conturând o relație specială, de ura-dragoste între personajul principal și tatal său. Ce soluție trebuie să aleagă acesta, atunci când parintele său, datorită degradării fizice și psihice, devine dependent de el, ajungând el însuși un copil. Un spectacol care reinterpretază cotidianul absurd într-o cheie regizorală modernă.

Piesa “Omul care mânca lumea” a fost aleasă în 2010, ca fiind una dintre cele mai bune piese din Europa de către ETC – European Theatre Convention.

Spectacol realizat de Asociația OPERA PRIMA în parteneriat cu FUNDATIA DIGNITAS, cu sprijinul ArCuB – prin programul de finanțare “Ești București” Coproducție a Teatrului de Artă București.

Pentru mai multe detalii: https://www.facebook.com/TeatruldeArtaBucuresti/

Omul care manca lumea4 Omul care manca lumea5 Omul care manca lumea2