Premieră mondială la Opera Națională București: „Oedipe” de George Enescu

Getting your Trinity Audio player ready...

Opera Națională București (ONB) se pregătește să găzduiască o premieră de nivel mondial a operei „Oedipe” de George Enescu, unul dintre cele mai eminente compoziții ale artei lirice românești și internaționale. Evenimentul este programat pentru 15 ianuarie, coincizând cu Ziua Culturii Naționale, și va începe la ora 18.30.

Spectacolul impresionant, sub regia lui Stefano Poda, va fi condus de maestrul Tiberiu Soare la pupitrul dirijoral. „Oedipe” este considerată principala creație și singura capodoperă de rezonanță internațională a lui Enescu, a cărei mărturisire personală subliniază legătura profundă a compozitorului cu această lucrare. Compusă între anii 1921-1931 și dedicată soției sale, Maria Rosetti-Tescanu, opera se inspiră din tragedia „Oedip Rege” de Sofocle și reprezintă o reflecție tragică universală și atemporală asupra condiției umane.

Premiera de la ONB va include în distribuție artiști lirici renumiți precum Ionuț Pascu (în rolul lui Oedipe), Marius Boloș (Tirésias) și Oana Andra (Jocaste), printre alții. Acest eveniment marchează nu doar o realizare artistică remarcabilă, dar și o ocazie de sărbătorire a culturii naționale prin intermediul unei lucrări simbolice pentru patrimoniul cultural românesc.