Restaurantul McDonald’s din Gara de Nord închis temporar de ANPC

Getting your Trinity Audio player ready...

Restaurantul McDonald’s situat în Gara de Nord din București a fost închis temporar de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și sancționat cu o amendă de 50.000 de lei. Măsurile au fost luate în urma constatării mai multor nereguli grave, printre care preparate expirate, zone insalubre și condiții de igienă precare.

Controlul a avut loc ca urmare a unei sesizări primite de ANPC, în care un consumator reclama prezența gândacilor de bucătărie în incinta restaurantului și condițiile neadecvate ale toaletei. În urma verificărilor, comisarii ANPC au identificat o serie de probleme, cum ar fi: spații de depozitare supraaglomerate, produse decongelate, pereți cu plăci de faianță lipsă, preparate culinare congelate cu data de expirare depășită, sosuri păstrate la temperaturi neconforme și discrepanțe între cantitățile declarate și cele reale ale produselor.

De asemenea, au fost constatate condiții insalubre în coridoarele de aprovizionare, cu pereți murdari, tavan cu exfolieri de vopsea, pânze de păianjen și acumulări masive de murdărie. În plus, ambalajele secundare de transport erau depozitate în același spațiu cu produsele de panificație congelate.

Până la remedierea deficiențelor, unitatea a fost închisă temporar, iar operatorul economic a fost sancționat cu o amendă de 50.000 de lei.