Salarii astronomice la Curtea de Conturi, miza numirilor de azi din Parlament

Getting your Trinity Audio player ready...

Curtea de Conturi a României, instituția responsabilă pentru controlul cheltuielilor publice, oferă salarii impresionante angajaților săi. Președintele instituției, Mihai Bucuioc, beneficiază de un venit anual de peste 300.000 de lei, echivalentul a peste 5.000 de euro lunar.

În contextul în care partidele politice dezbat cine va ocupa funcții de consilier și vicepreședinte la Curtea de Conturi, Economedia a prezentat o listă detaliată cu salariile angajaților. Astfel, un vicepreședinte, precum senatorul PSD Ion Mocioalcă, propus pentru această funcție, ar putea avea un venit lunar de 22.256 lei. Pentru a oferi o perspectivă, Ilie Sârbu, actual vicepreședinte la Curtea de Conturi, a avut un salariu anual de 325.130 lei în anul precedent, ceea ce înseamnă aproximativ 27.094 lei pe lună.

Un consilier la Curtea de Conturi poate primi un salariu de 21.840 lei lunar. Claudia Boghicevici, în calitate de consilier de conturi, a avut un venit anual de 321.240 lei anul trecut, adică 26.770 lei lunar.

În ceea ce privește noile propuneri pentru funcții în cadrul Curții de Conturi, lista include nume precum Ion Mocioalcă (PSD), Aurelian Bădulescu (PSD), Ștefania Ferencz (PNL), Lucian Heiuș (PNL), Lacziko Enikő Katalin (UDMR) și Octavian Bădescu (AUR). Daniela Teodoru, propusă de președintele Klaus Iohannis, este Director General la ANAF și ar putea fi, de asemenea, o adăugare valoroasă la echipa Curții de Conturi.