Würth Philharmonic la Ateneul Român

Orchestra Würth Philharmonic (Germania) a concertat la Ateneul Român în două după-amieze consecutive, lăsând o impresie foarte bună. Concertmaestrul orchestrei, românul Cătălin Desagă, a avut un aport esențial în reușita celor două concerte.

În 10 septembrie Würth Philharmonic a acompaniat-o pe soprana Aida Garifullina (35 ani) într-o gală de operă cu un repertoriu consistent și divers din punct de vedere stilistic (operă franceză, zarzuelă, operă italiană). Diva rusoaică de origine tătară a convins atât din punct de vedere vocal, cât și al jocului scenic. Din păcate dirijorul italian Claudio Vandelli(56 ani) a avut unele ezitări, care au condus la niște desincronizări între voce și orchestră.

În 11 septembrie Würth Philharmonic și-a unit forțele cu Corul Academic Radio (maestru de cor: Ciprian Țuțu), interpretând magistral poemul simfonic Isis de George Enescu (finalizat postum de Pascal Bentoiu) sub bagheta dirijoarei estoniene Anu Tali (51 ani). A urmat o versiune onestă a Concertului nr. 3 în do minor pentru pian și orchestră de Beethoven, avându-l ca solist pe austriacul Till Fellner (51 ani), seara încheindu-se cu mult așteptata Simfonie nr. 5 în Do major („a Destinului”) de Beethoven.

În ambele seri, publicul de la Ateneul Român a aplaudat îndelung Orchestra Würth Philharmonic. Faptul că în componența acestei orchestre sunt câțiva instrumentiști români, ne umple de mândrie!

Autor: Matei Pop