Zboruri charter către Creta, disponibile din iunie de pe Aeroportul Brașov

Getting your Trinity Audio player ready...

Aeroportul Brașov a anunțat că, în perioada 1 iunie – 28 septembrie 2024, va oferi zboruri charter spre insula Creta, Grecia. Aceste zboruri vor fi operate de compania aeriană Sky Express Greece.

Programul de zboruri, convenit între managerul operațional al Sky Express, Konstantin Paskov, și directorul general al Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav, Constantin Albu, prevede o frecvență săptămânală. În fiecare sâmbătă, un zbor va decola de la Heraklion (HER) la ora 11:00, urmând să aterizeze pe Aeroportul Brașov (GHV) la ora 13:05. Zborul de întoarcere spre Heraklion este programat la ora 13:55.

Aceste curse vor fi efectuate cu aeronave având o capacitate de 180 de locuri. Constantin Albu, directorul general al Aeroportului Brașov, a exprimat optimismul său cu privire la noul sezon de vară, menționând că se așteaptă la o ofertă mai bogată și mai diversificată decât în anul precedent. El a adăugat că este

convins că locuitorii județelor Brașov, Covasna și Harghita, dar și din alte regiuni, vor alege să plece în vacanță de pe Aeroportul Brașov, bucurându-se de o experiență de călătorie plăcută.

În plus față de zborurile spre Creta, oficialii aeroportului au menționat că ofertele mai multor tour-operatori pentru vara anului 2024 includ și destinații precum Egipt (Hurghada, cu plecare din 22 mai), Turcia (Antalya și Bodrum, începând cu 29 mai) și Tunisia (Hammamet, din 14 iunie). Aceste opțiuni suplimentare oferă pasagerilor o varietate de destinații pentru sezonul de vacanță.

Lansarea acestor zboruri charter de pe Aeroportul Brașov reprezintă o extindere semnificativă a opțiunilor de călătorie pentru locuitorii din centrul României și demonstrează creșterea turismului în regiune. Acesta este un pas pozitiv în dezvoltarea infrastructurii aeriene a regiunii, oferind mai multe opțiuni pentru călătorii și consolidând poziția Brașovului ca un hub important de transport.