Mâine va debuta ediţia jubiliară a Festivalului Internațional “George Enescu”

Cea de-a XXV-a ediţie a Festivalului Internațional “George Enescu” va avea loc între 28 august și 26 septembrie 2021, cu un program artistic susținut de 3500 de artiști străini și români, pe o durată de 4 săptămâni. Vor sosi la București 32 dintre cele mai apreciate orchestre la nivel mondial, din 14 țări de proveniență.

Pentru prima oară pe scena Festivalului Enescu vor fi prezente ansamblurile London Mozart Players, Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii Ungare, Orchestra Filarmonică din Zagreb, Filarmonica Mării Baltice și Orchestra de Stat din Atena. De asemenea, în programul Festivalului se regăsesc și ansambluri muzicale românești, precum Orchestrele si Corurile Radio România, Orchestra și Corul Filarmonicii “George Enescu”, orchestrele Filarmonicilor din Iași, Timișoara, Sibiu, Cluj-Napoca și Bacău, dar și Orchestra Simfonică București sau Orchestra Română de Tineret.
Accesul la Sala Mare a Palatului și la Sala Radio se va face cu îndeplinirea condițiilor sanitare – distanțare fizică și purtarea măștii de protecție. Masca de protecție va fi obligatorie și în Sala Mare a Ateneului Român, precum și Sala mică a Palatului unde se adaugă obligativitatea prezentării certificatului verde care trebuie sa fie generat pe site-ul certificat-covid.gov.ro.
Radio România Muzical va transmite în direct, pe frecvenţele sale, 70 de evenimente din totalul de 75, acestea putând fi audiate live și on-line, pe site-ul romania-muzical.ro. Concertele înregistrate, pentru care nu au existat drepturi de transmisie live din partea artiștilor, vor fi difuzate în perioada sărbătorilor de iarnă. Programul complet al transmisiunilor directe din Festivalul Enescu poate fi consultat online pe site-ul postului nostru.