Microsoft primește aprobare pentru achiziția Blizzard după oferta revizuită

Getting your Trinity Audio player ready...

Microsoft a primit aprobarea de la autoritățile de reglementare din Marea Britanie pentru oferta revizuită de achiziție a producătorului de jocuri „Call of Duty”, Activision Blizzard. Autoritatea pentru Piețele de Concurență (CMA) din Marea Britanie a declarat că oferta actualizată a abordat preocupările, după ce a blocat inițial tranzacția de 69 de miliarde de dolari (59 de miliarde de lire sterline) în aprilie.

Ca parte a înțelegerii revizuite, Microsoft va transfera drepturile de distribuție a jocurilor Activision pe console și PC-uri prin cloud către editorul francez de jocuri video, Ubisoft. Cu toate acestea, CMA a criticat Microsoft pentru tactica sa în timpul procesului de negociere.

Înainte de aprobare, tranzacția, care face ca Microsoft să devină proprietarul unor titluri populare precum „Call of Duty”, „World of Warcraft”, „Overwatch” și „Candy Crush”, nu putea fi finalizată la nivel global. Acordul a fost deja aprobat de reglementatorii din Uniunea Europeană, în timp ce autoritatea de concurență din SUA a văzut recent încercarea sa de a opri achiziția respinsă de instanțe.

Brad Smith, președintele Microsoft, a declarat că ultimul obstacol regulatoriu a fost depășit, iar un purtător de cuvânt al Activision Blizzard a menționat că acordul aprobat este o „știre excelentă”.