Mircea Gogoncea ia parte la Tel Aviv Guitar Week

Născut în Bucureşti, Mircea Gogoncea a început să studieze chitara la vârsta de 4 ani şi de atunci a concertat în întreaga lume, fiind invitat în peste 350 de concerte live, în emisiuni radiofonice sau televizate. A obţinut peste 153 de premii pentru muzică şi încă 7 pentru rezultate excepţionale în alte sfere ale artelor şi ştiinţelor, printre acestea numărându-se: Premiul I la Competiţia de Chitară Julián Arcas din Alemria, Premiul I la Competiţia Solo GFA din Los Angeles şi Premiul Publicului la Competiţia Francisco Tárrega din Benicassim (Spania).

Astăzi, 2 martie 2016, se încheie Tel Aviv Guitar Week, eveniment derulat din 26 februarie la Centrul de Muzică Felicja Blumental. Cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Tel Aviv, România este reprezentată în program de tânărul chitarist Mircea Gogoncea, care a putut fi ascultat ieri, în 1 martie, în recital, iar astăzi susţine un master class, începând cu ora locală 10.00.

Primul său concert cu orchestră a fost susţinut la vârsta de 13 ani, împreună cu Orchestra Naţională a României. Mircea Gogoncea a cântat în 2014 în China, unde a susţinut un recital solo şi un concert de cameră la Sala de Concerte din Beijing şi la Lyceum Theatre. A înregistrat primul album solo în martie 2014, produs la Londra de către John Taylor. A absolvit două prestigioase programe de masterat în muzică la Robert Schumann Hochschule din Düsseldorf şi la Royal Academy of Music din Londra. Este laureat al Premiului Inaugural David Russell, acordat de Royal Academy of Music.