Noul logo Twitter este un X

Getting your Trinity Audio player ready...

Elon Musk şi directoarea executivă a Twitter, Linda Yaccarino, au prezentat luni un nou logo pentru platforma socială, care este un „X” de culoare albă pe un fundal negru înlocuind astfel cunoscutul simbol al reţelei, care era o pasăre albastră, relatează Reuters.

„X este aici! Hai s-o facem”, a scris pe Twitter Yaccarino, care a postat şi o fotografie cu logo-ul proiectat pe birourile companiei din San Francisco.

Atât pe contul de Twitter al lui Yaccarino, cât şi pe cel al lui Musk, apare logo-ul X, deşi pasărea albastră a Twitter este încă vizibilă pe platformă.

Hashtagul „#GoodbyeTwitter” a fost în trend pe platformă, cu referire la vechiul logo, în timp ce unii utilizatori sunt nemulţumiţi de cel nou.

Musk anunţase duminică, într-o postare, că doreşte să schimbe logo-ul Twitter şi a făcut un sondaj de opinie printre milioanele sale de urmăritori pentru a afla dacă ar fi în favoarea schimbării schemei de culori a site-ului din albastru în negru. El a postat o imagine cu un X stilizat pe un fundal negru cu tematică spaţială. De asemenea, a făcut referire la „logo-ul X provizoriu” şi a scris pe Twitter că „în curând ne vom lua adio de la marca Twitter şi, treptat, de la toate păsărelele”. Ca răspuns la un tweet în care a întrebat cum se vor numi tweet-urile sub noul „X”, Musk a răspuns „x-uri”.