OpenAI va anunţa luni îmbunătăţiri care vor face modelele sale de AI mai ieftine

OpenAI, compania cunoscută pentru crearea ChatGPT, intenționează să anunțe luni o serie de îmbunătățiri semnificative pentru modelele sale de inteligență artificială (AI). Aceste îmbunătățiri sunt menite să reducă costurile și să adauge noi funcționalități, marcând prima conferință a companiei destinată dezvoltatorilor. CEO-ul OpenAI, Sam Altman, a promis „câteva lucruri noi grozave” pentru participanți, semnalând ambiția OpenAI de a se extinde dincolo de o simplă senzație pentru consumatori, aspirând să devină un furnizor de succes pentru platforme de dezvoltare.

Conferința, care va avea loc în San Francisco, va atrage sute de dezvoltatori din întreaga lume și reprezintă un punct luminos pentru economia locală, în special după provocările aduse de pandemie. OpenAI a câștigat notorietate în noiembrie anul trecut, odată cu lansarea ChatGPT, care a devenit rapid una dintre aplicațiile de consum cu cea mai rapidă creștere la nivel mondial.

Inteligența artificială generativă, un domeniu în care OpenAI este un jucător major, permite crearea de noi conținuturi, cum ar fi text, imagini și cod software, pe baza datelor existente. Cu sprijin financiar de la Microsoft, OpenAI a devenit un reper în AI generativă, ajutând utilizatorii să creeze o gamă largă de conținuturi, de la documente și contracte până la romane întregi.

Se așteaptă ca OpenAI să anunțe actualizări care să se concentreze pe reducerea costurilor pentru dezvoltatori și pe noi capacități vizuale, permițând analiza și descrierea imaginilor, ceea ce va deschide calea pentru aplicații inovatoare în domenii diverse, de la divertisment la medicină. De asemenea, ar putea fi anunțată și capacitatea de a regla fin modelul AI GPT-4, despre care compania a menționat că va fi disponibil în toamnă.

Aceste îmbunătățiri sunt gândite pentru a încuraja mai multe companii să utilizeze tehnologia OpenAI în construirea de chatboturi și agenți autonomi bazati pe AI, care pot funcționa fără intervenția umană. Pentru Altman, a face OpenAI indispensabil pentru alte companii care dezvoltă aplicații este un obiectiv strategic major.