“Poveştile vieneze” ale pianistului Nicolae Dumitru vor răsuna la Teatrul Act şi la Ateneul Român

Pianistul Nicolae Dumitru va oferi publicului bucureştean două concerte, pe 14 aprilie, la Teatrul Act, şi pe 19 aprilie, la Sala Mare a Ateneului Român. Aceste concerte vor fi intitulate „Poveşti vieneze".

“Poveşti vieneze” este proiectul concertistic al pianistului Nicolae Dumitru oferit publicului român, atât din ţară cât şi din străinătate. În Bucureşti vor avea loc două concerte (la Teatrul Act, pe 14 aprilie, şi la Sala Mare a Ateneului Român, pe 19 aprilie), iar la Viena pianistul va performa pe 27 aprilie, la Sala Barocă a Primăriei Vechi (Barocksaal des Altes Rathaus).

În “Poveştile vieneze”, alături de Mozart, Chopin şi Brahms, Nicolae Dumitru oferă o componentă românească pe cât de inedită, pe atât de spectaculoasă. “Rapsodia română” pentru pian de Ciprian Porumbescu va fi interpretată într-o versiune prelucrată chiar de către solist. Ciprian Porumbescu, nume iconic aflat la originile muzicii româneşti, a fost timp de trei ani discipolul marelui Anton Bruckner la Viena. Alături de aceasta, spectaculoasa “Rapsodie Română” de Franz Liszt, piesă care poate fi o zugrăvire a lumii muzicale româneşti de la jumătatea secolului XIX.