Stagiunea „Clasic e fantastic. Cum să înțelegem muzica” anunță primul concert al anului 2019

Pe data de 26 Ianuarie 2019, ora 11:00, la Ateneul Român, începe stagiunea „Clasic e fantastic. Cum să înțelegem muzica”. Orchestra Colegiului Națonal de Arte “Dinu Lipatti”, condusă de dirijorii Nicolae Racu (foto sus) și Andrei Stefan Racu propun următorul program:

  • Dimitrescu – Dans țărănesc
  • Bach – Concert in la minor
  • Mussorgski – Tablouri dintr-o expoziție. Promenada si Marea Poarta a Kievului

Soliști – Luca Amarandei, Sofia Blându, Helena Iacob, Indira Nezami, Mihail Petre, Marie Gabriella Poidevin, Cătălin Rotaru, Irina Sârbu.

Comentează – Cristina Sârbu

Acest concert va urmări ce se întâmplă atunci când, mai mulți interpreți, îmbracă haina aceleiași lucrări muzicale. Cum sună aceeași partitură redată de pian sau de un ansamblu mare simfonic, de o vioara sau de o tubă, de un flaut sau o voce. Lucrarea rămâne aceeași. Sonoritățile se schimbă. Unii compozitori au realizat ei înșiși transcripțiile propriilor partituri, pentru mai multe instrumente. Alte lucrări au fost atât de interesante pentru interpreți încât aceștia au dorit să le cânte chiar dacă paginile au fost scrise pentru alte instrumente decât ale lor. O joacă cu sonoritățile…cu expresia cu…abilitățile tehnice ale fiecărui interpret. O demostrație spectaculoasă de sensibilitate și virtuozitate.

Biletele se vor putea procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român începând cu miercuri 16 ianuarie, ora 12.

Rezervările pentru grupuri școlare se primesc până marti, 15 ianuarie, ora 12 pe adresa info@ fge.org.ro . Ulterior, grupurile vor putea cumpara bilete si de la casa de bilete din incinta Ateneului Roman.
Program casa de bilete: Marti – Vineri 12:00 – 19:00
Telefon: 0722 20 42 63