Un român, ostatic în Gaza

Getting your Trinity Audio player ready...

O persoană cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, cu domiciliul în Statul Israel, este ostatică în Fâşia Gaza. Anunțul a fost făcut sâmbătă seara de Ministerul Afacerilor Externe.

„În contextul situaţiei de securitate din Statul Israel şi Fâşia Gaza, precizăm că potrivit informaţiilor furnizate de către autorităţile israeliene unul dintre cetăţenii cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, cu domiciliul în Statul Israel, semnalat iniţial în lista persoanelor dispărute, este ostatic în Fâşia Gaza”, a informat MAE. Conform sursei citate, până la acest moment, Ambasada României la Tel Aviv şi Consulatul General al României la Haifa nu au recepţionat solicitări de sprijin consular privind dispariţia sau decesul altor cetăţeni români în Statul Israel şi menţin contactul cu autorităţile israeliene.

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, contraamiralul Daniel Hagari, a informat sâmbătă că 210 persoane sunt în prezent ținute captive de gruparea militară Hamas. Tot sâmbătă, Qatarul, una dintre ţările cu rol de mediator în criza ostaticilor luaţi de Hamas, a spus că este posibilă o eliberare „foarte curând” a ostaticilor datorită discuţiilor în curs. „Nu pot să promit că se va întâmpla azi, mâine sau poimâine. Însă suntem pe un drum care va duce foarte curând la eliberarea ostaticilor, în special a civililor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Qatar, Majed Al-Ansari, într-un interviu acordat ziarului Welt am Sonntag.