Depozitarea corectă a cartofilor și cepei pentru o prospețime îndelungată

Getting your Trinity Audio player ready...

Cartofii nu se păstrează în frigider, se știe! Însă nu se cunoaște că,  ceapa și cartofii  nu ar trebui să fie depozitați împreună în cămară.  Sigur, cartofii și ceapa sunt gustoși atunci când sunt gătiți împreună. Dar când vine vorba de depozitare, ar trebui ținuți departe unul de altul. De ce? Ceapa produce și emite gazul etilen, care accelerează procesul de maturare și poate cauza cartofilor din apropiere să se strice și să se deterioreze mai repede.

Cum să păstrăm cartofii

Cartofii vor rezista până la cinci săptămâni când sunt păstrați într-un loc răcoros, întunecat și uscat, cum ar fi o cămară sau un dulap. Se folosește un recipient de depozitare bine ventilat, cum ar fi o ladă, o cutie de carton cu găuri perforate sau orice container care va permite evaporarea excesului de umiditate. Se ține recipientul acoperit pentru a bloca lumina și a împiedica cartofii să încolțească. Dacă unii dintre cartofi s-au înverzit, este probabil din expunerea la soare și nu ar trebui să-i mănânci. Dacă cartofii tăi s-au înmuiat, s-au uscat sau au încolțit mai mult de câțiva centimetri, probabil s-au stricat.

Cum să păstrăm ceapa

Ceapa poate rezista până la trei luni dacă este păstrată într-un spațiu ventilat, cum ar fi pe un blat de bucătărie. Deasemenea poate fi păstrată într-o pungă de hârtie sau chiar într-un coș de sârmă. Nu este necesar să păstrăm ceapa în frigider, deoarece temperatura rece va înmuia rapid textura lor. O textură moale și pete de umiditate sunt semne că ceapa s-a stricat.

Și pentru cartofi și pentru ceapă depozitarea  în frigider este dăunătoare, îi înmoaie și îi face să se strice mai repede.