Recomandările OMS: măsuri de protecție de bază împotriva noului coronavirus

Fiți la curent cu cele mai recente informații despre focarul COVID-19, disponibile pe site-ul OMS și prin intermediul autorității dumneavoastră naționale și locale de sănătate publică. COVID-19 afectează în continuare majoritatea oamenilor din China cu unele focare în alte țări. Majoritatea persoanelor infectate se confruntă cu boli ușoare și se recuperează, dar poate fi mai severă pentru alții. Aveți grijă de sănătatea dvs. și protejați-i pe alții făcând următoarele:

Spălați-vă frecvent pe mâini
Curățați-vă regulat și temeinic mâinile cu o frecare pe bază de alcool sau spălați-le cu apă și săpun.

De ce? Spălarea mâinilor cu apă și săpun sau folosirea frecării pe bază de alcool ucide viruși care pot fi pe mâinile tale.

Menținerea distanțării sociale
Mențineți distanța de cel puțin 1 metru între tine și oricine tușește sau strănută.

De ce? Când cineva tușește sau strănută, pulverizează mici picături de lichid din nas sau gură, care pot conține viruși. Dacă sunteți prea aproape, puteți inspira picături, inclusiv virusul COVID-19 dacă persoana care tușește are boala.


Evitați să atingeți ochii, nasul și gura
De ce? Mâinile ating multe suprafețe și pot lua viruși. Odată contaminate, mâinile pot transfera virusul la ochi, nas sau gură. De acolo, virusul îți poate intra în corp și te poate îmbolnăvi.

Exersați igiena respiratorie
Asigurați-vă că și dvs. și oamenii din jurul dvs. urmăriți o igienă respiratorie bună. Aceasta înseamnă să-ți acoperi gura și nasul cu cotul sau țesutul îndoit atunci când tușești sau strănuți. Apoi aruncați imediat țesutul folosit.

De ce? Picăturile răspândesc virusul. Urmărind o igienă respiratorie bună, protejezi oamenii din jurul tău de virusuri, cum ar fi răceala, gripa și COVID-19.

Dacă aveți febră, tuse și dificultăți de respirație, solicitați asistență medicală din timp
Rămâi acasă dacă te simți rău. Dacă aveți febră, tuse și dificultăți de respirație, solicitați asistență medicală după ce în prealabil sunați unitatea medicală. Urmați indicațiile autorității locale de sănătate.

De ce? Autoritățile naționale și locale vor avea cele mai actualizate informații despre situația din zona dvs. Apelarea în avans va permite furnizorului de servicii medicale să vă direcționeze rapid către unitatea de sănătate potrivită. Acest lucru vă va proteja și va ajuta la prevenirea răspândirii virusurilor și a altor infecții.

Rămâneți la curent și urmați sfaturile oferite de furnizorul dumneavoastră de asistență medicală
Rămâneți la curent cu ultimele noutăți despre COVID-19. Urmați sfaturile oferite de furnizorul dumneavoastră de asistență medicală, de autoritatea dvs. națională și locală de sănătate publică sau de angajatorul dvs. despre cum să vă protejați pe voi și pe ceilalți de COVID-19.

De ce? Autoritățile naționale și locale vor avea cele mai actualizate informații cu privire la răspândirea COVID-19 în zona dvs. Acestea sunt cele mai bine plasate pentru a vă sfătui despre ce ar trebui să facă oamenii din zona dvs. pentru a se proteja.

Sursa: Organizația Mondială a Sănătății