Reparațiile de la Teatrul Bulandra au fost respinse în Consiliul General

Înainte de a fi supus la vot Bugetul Capitalei, un amendament care prevedea bugetarea unor reparații urgențe la Sala Toma Caragiu a fost respins în plenul Consiliului General.
 
Redăm comentariul președintei Comisiei de cultură, Manuela Mureșan:
Astăzi amendamentul la bugetul PMB, prin care cabina Doamnei Bulandra de la Sala Toma Caragiu ar fi fost renovată, după 60 de ani (din 1970), nu a fost adoptat pentru că PNL, PSD și PMP au votat împotrivă sau abținere.
 
Cabina Luciei Sturdza Bulandra (sursa foto: Vlad Zamfirescu)
 
 
Înainte de a se supune la vot acest amendament, CG Adrian Moraru (PNL) a solicitat un punct de vedere din partea primarului general Nicușor Dan, însă acesta a refuzat orice comentariu considerând că este strict decizia Consiliului cum va vota:
Primarul general, întrebat de un consilier PNL, ce părere are despre alocarea sumei de 800.000 lei pentru renovarea subsolului și cabinelor Teatrului Bulandra a spus că nu are nicio părere, că e treaba consiliului general. Greșit! Într-un buget făcut temeinic de aparatul primarului, nici n-ar fi fost nevoie de amendament, ar fi fost bugetat de la început, mai ales că bani sunt„, a completat Manuela Mureșan într-o postare pe facebook la scurt timp după terminarea ședinței.
 
În final, Bugetul Capitalei nu a trecut, fiind votat doar de consilierii PNL și PMP, aceștia neavând majoritatea necesară pentru aprobarea proiectului.
 
Deseară de la ora 19 pe Radio Clasic puteți urmări emisiunea „Audiențe” în care va fi invitat Vlad Zamfirescu, managerul Teatrului Bulandra.