Se lansează a doua ediţie a Bursei Kitharalogos cu premii în valoare de 14.000 Lei

Asociaţia Culturală Kitharalogos anunţă lansarea celei de-a doua ediţii a Bursei Kitharalogos, al cărei scop este promovarea muzicii româneşti contemporane şi sprijinirea tinerilor interpreţi români care se pregătesc de o carieră muzicală.

Bursa Kitharalogos se adresează tuturor chitariştilor români născuţi după 1.01.1989 şi se va desfăşura în perioada 15 februarie -15 octombrie 2019. Valoarea bursei este de 6000 RON brut (Premiul I-Bursa Kitharalogos, 2500 RON; Premiul II-2000 RONPremiul II-1500 RON), la care se adaugă, pentru câştigător, o bursă în valoare de 2000 RON la prestigioasa Academie ICon Arts Transilvania 2020, plus corzi şi accesorii din partea sponsorilor asociaţiei.

Cei care doresc să participe, o pot face înscriindu-se la adresa de email kithara.logos@gmail.com, unde sunt rugați să trimită o copie după buletin, o scurtă biografie și repertoriul ales. Nu se percepe taxă de înscriere. Programul trebuie să conțină o lucrare scrisă de un compozitor român pentru proiectul „Musica…” din cadrul Festivalului Internaţional „Serile de chitară” (a se vedea lista de mai jos) şi o altă lucrare la alegere (pot fi şi două părţi dintr-o sonată, suită etc.), cu durata de 4-9 minute. Cei care au participat la prima ediţie, trebuie să prezinte un repertoriu diferit.

Juriul este format din: conf. univ. dr. Constantin Andrei (Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca), conf. univ. dr. Cătălin Ştefănescu-Pătraşcu (Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti), conf.univ. dr. Daniel Dragomirescu (Universitatea de Arte „George Enescu”, Iaşi), lector univ. dr. Gabriel Mălăncioiu (Facultatea de Muzică, Universitatea de Vest, Timişoara), lector univ. dr. Beke Istvan (Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca), dr. Costin Soare (Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti).

Mai multe detalii pe www.seriledechitara.ro