Șefa DSP Brașov dr. Anca Bertea și-a dat demisia acuzând situația dezastroasă din sistemul sanitar

Într-un interviu publicat de presa locală, aceasta afirmă că la baza deciziei sale stă faptul că a întâlnit un „dezastru” pe care nu-l anticipase în instituție și în starea sistemului sanitar din județ, stare despre care spune că este ținută sub preș.

„Am găsit «un cal mort» aici. Nu mi-am imaginat așa ceva. Nu am avut cu cine să lucrez. Și de când a început nebunia cu coronavirusul a fost și mai rău. De trei săptămăni nu am dormit, lucrez până la 1 noaptea, eu și trei oameni, câte două ore pe zi numai semnat mape întregi de acte, eu merg la videoconferințe, eu am făcut de toate, de la carantinat persoane la anchetă epidemiologică. Mai rămânea să spăl pe jos în DSP”, a spus dr. Bertea pentru publicația MyTex.ro.

Ea a fost exasperată de atitudinea ostilă a angajaților, care în plină criză de COVIDO-19 au intrat în concediu medical: „Jumătate din DSP a intrat în concediu medical. Direcția are 84 de angajați, dar nu toți sunt medici să se poată ocupa de gestionarea acestei epidemii de coronavirus. Toate DSP-urile sunt suprasolicitate, ne-a dat Direcția de Asistență Socială Brașov circa 60 de medici și asistenți de la cabinete școlare închise, dar au intrat și aceștia în în concediu medical ori au refuzat să meargă pe teren de teama contaminării”.

Dr. Bertea spune că de mai bine de o săptămână se frământa dacă să renunțe la funcție, mai ales după ce a ajuns în perfuzii, din cauza unei răceli puternice: „În fiecare săptămână am vorbit la Ministerul Sănătății să le spun situația, să le cer ajutorul. Au spus că știu ce situație dezastruoasă e la DSP Brașov, după controlul din august 2019. Nu am vrut să plec, știu că lumea mă va acuza că dezertez tocmai acum, dar nu am avut încotro. Am zis că nu plec de tot, stau acasă în concediu medical două zile, ca să mă refac. Cum au auzit asta, alți angajați au intrat astăzi în concediu medical. Astăzi, când am anunțat demisia la minister, cei de acolo mi-au spus din nou că știu, că mă înțeleg, că nu mă blamează. Aș vrea să fi auzit și cei de la Brașov toate astea”.