Zilele Filmului Kazah – la a cincea ediţie

Două filme reprezentative vor fi prezentate la cea de-a cincea ediţie a Zilelor Filmului Kazah, eveniment care va avea loc miercuri şi joi, la Cinema ”Elvire Popesco”.

„Cooperarea pe plan cultural este esenţială pentru dezvoltarea relaţiilor dintre state. Acest eveniment este o oportunitate foarte bună de a prezenta cultura kazahă, istoria şi tradiţiile noastre publicului cinefil român. Organizăm Zilele Filmului Kazah în preajma celebrării a 28 de ani de independenţă pentru Republica Kazahstan, întrucât ne dorim să aducem cele două naţiuni cât mai aproape una de cealaltă”, a declarat Nurbakh Rustemov, ambasadorul Republicii Kazahstan în România.

Filmele care vor putea fi urmărite în cadrul evenimentului sunt „Hanatul Kazah: Tronul de Aur” şi „Fântâna adâncă”.

La sfârşitul proiecţiilor, criticul de film Irina Margareta Nistor se va alătura publicului pentru o sesiune de întrebări şi răspunsuri.

Biletele, în valoare de 10 lei, pot fi achiziţionate de la casieriile cinematografului ”Elvire Popesco” sau online de pe site-urile de vânzare bilete. Accesul publicului este gratuit miercuri, la gala de deschidere a festivalului.

Zilele Filmului Kazah sunt organizate de Ambasada Republicii Kazahstan în România, în parteneriat cu KMG International, Institutul Francez/Cinematograful Elvire Popesco şi Studioul Kazakhfilm.