Cătălin Drulă critică PNL: „Partidul Creșterii Taxelor”

Getting your Trinity Audio player ready...

Într-o zi semnificativă pentru Partidul Național Liberal (PNL), în care se discută strategia electorală pentru anul 2024 la Sinaia, Cătălin Drulă, președintele USR, lansează un atac virulent asupra PNL, numindu-l „Partidul Creșterii Taxelor”. Această declarație intervine în contextul în care primele indicii oferite de liderul PNL, Nicolae Ciucă, sugerează o posibilă distanțare de PSD și o participare independentă la alegeri.

Drulă acuză actuala guvernare de natură antiliberală, care pedepsește cetățenii cinstiți și favorizează pe cei loiali partidului. El evidențiază o serie de măsuri fiscale impuse de PNL, cum ar fi supraimpozitarea muncii part-time, majorarea taxelor pe veniturile din chirii și pe cele ale micilor afaceri, precum și introducerea unor restricții economice care, în opinia sa, transformă cetățenii în suspecți de evaziune fiscală.

Drulă continuă să critice cheltuielile guvernamentale, cum ar fi achiziția de automobile BMW din bugetul de stat și salariile exorbitante la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), susținând că acestea sunt finanțate prin taxele crescute impuse populației. El afirmă că PNL a promis că nu va crește taxele, dar în realitate a trădat încrederea românilor.

Liderul USR subliniază că politicile PNL contravin principiilor unei guvernări liberale și că acestea ar putea arunca România într-o criză economică, sacrificând micii antreprenori și crescând prețurile pentru toți cetățenii, în scopul de a finanța pensii speciale și contracte guvernamentale preferențiale.