Coaliția tranșează azi soarta lui Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru București

Getting your Trinity Audio player ready...

Coaliția PSD-PNL este în fața unei decizii dificile în legătură cu menținerea candidaturii doctorului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei, după ce acesta a fost acuzat de incompatibilitate. În ciuda acuzațiilor, Cîrstoiu a declarat că nu intenționează să se retragă, însă decizia finală va fi luată luni, când liderii coaliției se vor reuni de la ora 10:00 pentru a discuta situația.

Tensiunile sunt evidente în cadrul alianței, deoarece în timp ce PSD susține ideea unui candidat comun pentru alegerile locale din acest an, PNL, prin vocea președintelui Nicolae Ciucă, a menționat posibilitatea de a merge cu un candidat propriu dacă Cîrstoiu nu va mai reprezenta coaliția. Această situație vine într-un moment critic, dat fiind că Cîrstoiu trebuia să își depună candidatura chiar luni la Biroul Electoral Municipal.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a apărat reputația profesională a lui Cîrstoiu, descriindu-l ca pe un medic excepțional și un decan respectat al UMF, cu o carieră solidă atât în România, cât și în străinătate. Ciolacu a respins acuzațiile ca fiind parte dintr-o campanie împotriva candidatului și a subliniat că discuțiile finale vor avea loc luni.

Pe de altă parte, președintele PNL, Nicolae Ciucă, pare să fie mai rezervat, menționând că nu a fost la curent cu ultimele declarații ale lui Cîrstoiu și că își menține poziția exprimată anterior.

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a exprimat și el suport pentru Cîrstoiu, remarcând că acesta ar putea rămâne o opțiune serioasă dacă coaliția îl va sprijini în mod adecvat, în ciuda haosului din pre-campania electorală.

Situația este complicată și de declarațiile unor lideri PNL care sugerează că partidul ar putea considera și alte opțiuni pentru candidatura la Primăria Capitalei, fapt ce reflectă o posibilă fisură în unitatea coaliției.

În acest context încărcat, decizia de luni va fi crucială nu doar pentru soarta candidaturii lui Cîrstoiu, dar și pentru viitorul colaborării dintre PSD și PNL în perspectiva alegerilor locale iminente. Rămâne de văzut cum se vor poziționa liderii celor două partide și ce impact va avea această situație asupra dinamicii politice din capitală.