Drulă: „nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari”

Getting your Trinity Audio player ready...

Președintele Uniunii Salvați România (USR), Cătălin Drulă, a lansat marți critici severe la adresa liderilor coaliției PSD-PNL, acuzându-i că au paralizat activitatea Guvernului României pentru 16 ore în timpul negocierilor politice, care s-au soldat fără rezultate concrete pentru cetățeni. Într-o postare pe Facebook, Drulă a descris aceste negocieri drept un exemplu de „dominație a mediocrității”, susținând că acestea reflectă „Proiectul Iohannis pentru România”.

„Guvernul României a absentat de la muncă nemotivat ieri ca să producă după 16 ore marea știre că noii candidați PSD-PNL sunt tot ăia vechi”, a afirmat Drulă, făcând referire la decizia PSD și PNL de a reveni la candidaturile inițiale pentru Primăria Capitalei, cu Gabriela Firea și Sebastian Burduja. El a criticat dur ineficiența acestor discuții prelungite care, în opinia sa, nu au adus nicio îmbunătățire situației economice a țării sau a vieții cetățenilor.

Președintele USR a subliniat și problemele economice cu care se confruntă România, accentuând impactul negativ al noilor taxe, inflația ridicată comparativ cu restul Europei și creșterea datoriei publice. De asemenea, a citat un raport al Departamentului de Stat al SUA care descrie corupția ca fiind „larg răspândită” în România, sugerând că aceste probleme sunt exacerbate de incompetența liderilor politici.

Într-o notă de speranță, Drulă a încurajat cetățenii să sprijine Alianța Dreapta Unită, afirmând că există în politica românească oameni cinstiți și competenți care pot aduce schimbarea necesară. „Nu e vreun blestem și nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Soluția este să ne organizăm și să dăm țării un viitor”, a conchis liderul USR, chemând la unitate și la o implicare activă în procesul politic pentru a remodela peisajul politic românesc.

Această declarație vine în contextul unui peisaj politic tensionat, în care negocierile dintre PSD și PNL privind candidaturile la Primăria Capitalei au fost marcate de schimbări de strategie și incertitudini, culminând cu revenirea la candidaturile inițiale ale Gabrielei Firea și lui Sebastian Burduja după renunțarea la susținerea lui Cătălin Cîrstoiu.