Elena Lasconi își anunță candidatura pentru președinția USR și a României

Getting your Trinity Audio player ready...

Primarul din Câmpulung Muscel, Elena Lasconi, a anunțat duminică după-amiază, printr-un mesaj postat pe Facebook, că își depune candidatura pentru funcția de președinte al USR. Într-o mișcare surprinzătoare, Lasconi a declarat că își asumă și candidatura pentru președinția României.

„E vremea RECONSTRUCȚIEI! După alegerile din 9 iunie nici nu am apucat să mă bucur de rezultate. M-am trezit într-o situație în fața căreia nu pot să rămân spectator. Refuz să stau cu mâinile în sân și să privesc cum se duce de râpă democrația din țara asta pe care o iubim cu toții. Știu că pot schimba multe și sunt datoare să încerc, așa cum fac zi de zi aici la Câmpulung. În acest moment România este roșie. Avem un partid-stat: PSD. Avem și o alternativă: USR, echipa din care fac parte,” a scris Elena Lasconi pe rețeaua de socializare.

Lasconi a subliniat că este profund afectată de mesajul electoratului la nivel național și că decizia de a candida este motivată de dorința de a reconstrui partidul și de a oferi o alternativă reală la actuala putere politică. „Românii au întotdeauna dreptate. Mesajul românilor nu trebuie ignorat, ci ascultat. Așa că am decis să-mi depun candidatura pentru președinția USR. Motivul: reconstrucția partidului, singura alternativă în fața partidului-stat,” a adăugat Lasconi.

Într-un mesaj intern adresat colegilor de partid, Lasconi a afirmat că știe că majoritatea membrilor USR nu sunt motivați de funcții, ci de dorința de a contribui la reconstrucția țării. „Tuturor le spun că în USR sunt oameni cinstiți și buni care își doresc să trăiască în România, la fel ca mine. Și vă rog: nu vă pierdeți speranța. Nu am candidat atunci când ne era bine, ci acum când ne e greu. Pentru că, să nu vă înșelați, ne aflăm într-un moment crucial al partidului nostru, dar și al României,” a subliniat ea.

Lasconi a precizat că dorește să lucreze îndeaproape cu structurile de conducere ale partidului pentru a asigura o schimbare reală și durabilă. „Știu că putem deveni o echipă și astfel îmi asum și candidatura la alegerile prezidențiale. Nu sunt singură, așa cum se spune. Am alături de mine mulți colegi care au adus cinste partidului nostru prin munca și rezultatele lor. Dragi colegi din USR, veniți alături de mine și de echipa mea să reconstruim,” a transmis ea.

Anunțul Elenei Lasconi vine în contextul demisiei președintelui USR, Cătălin Drulă, după rezultatele slabe obținute de partid în alegerile din 9 iunie.

Dominic Fritz, actualul primar al Timișoarei, care își anunțase și el candidatura la șefia USR, s-a retras din cursă. Motivul invocat ar fi acela că nu a obținut încă cetățenia română, potrivit unor surse din partid, iar asta ar fi o vulnerabilitate pentru USR dacă el ar câștiga competiția internă.