Gheorghe Falcă deschide calea pentru colaborarea PNL cu USR, PMP și Forța Dreptei

Getting your Trinity Audio player ready...

Gheorghe Falcă, vicepreședinte al Partidului Național Liberal (PNL) și europarlamentar, a declarat că nu exclude posibilitatea unei colaborări între PNL și noul pol de dreapta format din Uniunea Salvați România (USR), Partidul Mișcarea Populară (PMP) și Forța Dreptei. Această declarație vine în contextul pregătirilor pentru alegerile prezidențiale din 2024, subliniind necesitatea unității forțelor de dreapta pentru a asigura succesul candidatului lor.

Într-un interviu acordat RFI, Falcă a menționat că decizia PNL de a merge separat de Partidul Social Democrat (PSD) la alegerile din 2024 este definitivă, dar a deschis posibilitatea unei noi analize și a unei deschideri după alegerile europarlamentare. El a subliniat importanța unității și cooperării între forțele de dreapta pentru a asigura victoria candidatului lor la alegerile prezidențiale.

Falcă a precizat că o posibilă colaborare cu USR, PMP și Forța Dreptei ar putea fi luată în considerare după alegerile europarlamentare, în funcție de rezultatele obținute și de candidatul propus pentru funcția de președinte. El a recunoscut că obținerea președinției României în 2024 nu va fi ușoară și va necesita un efort comun al formațiunilor de dreapta.

Aceste declarații indică o posibilă schimbare a dinamicii politice în România, în special în ceea ce privește alianțele și strategiile partidelor de dreapta în vederea alegerilor viitoare.