Legea pensiilor speciale revine în discuție în comisiile Parlamentului

Getting your Trinity Audio player ready...

Comisiile pentru muncă, juridică, apărare și constituționalitate ale Senatului se vor reuni marți pentru a analiza Legea pensiilor speciale, în urma deciziei Curții Constituționale a României (CCR). Premierul Marcel Ciolacu a subliniat că amendamentele propuse la această lege vor elimina „anomaliile” legate de plata unor pensii mai mari decât veniturile obținute în timpul activității. De asemenea, se propune calculul pensiei pentru magistrați pe baza ultimelor 48 de luni de activitate.

Ciolacu a menționat că, în urma acestor modificări, se așteaptă ca legea să fie adoptată de Senat și, ulterior, de Camera Deputaților. Premierul a insistat asupra importanței aplicării acelorași reguli pentru toți beneficiarii, fără excepții. Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, a subliniat necesitatea finalizării acestei legi în maxim două săptămâni, astfel încât România să poată beneficia de fondurile din cererea de plată numărul 3 din PNRR.

Reamintim că, în data de 2 august, CCR a decis retrimiterea în Parlament a Legii de modificare a pensiilor speciale, după ce unele articole au fost declarate neconstituționale.