Liderii PNL decid vineri dacă vor colabora cu PSD la alegerile europarlamentare

Getting your Trinity Audio player ready...

Liderii Partidului Național Liberal (PNL) se vor reuni vineri la Sinaia pentru a discuta și a vota privind participarea pe liste proprii la alegerile europarlamentare din 2024. Surse liberale au indicat că majoritatea liderilor PNL sunt înclinați să meargă pe liste separate, fără a colabora cu Partidul Social Democrat (PSD). Această decizie vine în urma sondajelor care arată că electoratul liberal preferă această abordare.

Unii dintre cei care inițial susțineau o apropiere de PSD și-au schimbat opinia în urma rezultatelor sondajelor. Nu este încă clar dacă decizia privind listele proprii va fi aplicată doar pentru alegerile europarlamentare sau și pentru celelalte alegeri din 2024, incluzând alegerile locale, parlamentare și prezidențiale.

De asemenea, în cadrul ședinței, liderii PNL vor discuta și propunerea de a adopta o abordare mai agresivă față de PSD. Un lider PNL a menționat că este timpul ca partidul să adopte un ton mai ferm și să își afirme poziția în fața electoratului.

În plus, se așteaptă discuții legate de conducerea organizației PNL din București. Sondajele interne arată că Rareș Bogdan este favorit pentru această poziție, având un capital de încredere mai mare comparativ cu Sebastian Burduja, actualul șef al PNL Sector 1.