Marcel Boloş critică pe cei care au elaborat PNRR

Getting your Trinity Audio player ready...

„Ne-au condamnat să facem reforma fiscală și acum ne acuză că ducem România pe marginea prăpastiei”

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloş, a criticat luni, în cadrul dezbaterii moțiunii simple, pe cei care au elaborat Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). El a afirmat că aceștia i-au „condamnat fără echivoc să facă reforma fiscală” și acum vin „plini de patriotism feroce” acuzând actuala administrație că ar duce România „pe marginea prăpastiei”.

Boloş a subliniat că dacă cei care au elaborat PNRR ar fi avut cu adevărat grijă de contribuabili, ar fi inclus în plan măsuri de reducere a cheltuielilor publice sau de combatere a evaziunii fiscale. În schimb, aceștia au pus „sarcina grea de a face rost de bani pe umerii exclusiv ai contribuabililor”, fără a menționa „aparatul stufos de stat” sau problema evaziunii fiscale.

Ministrul a mai adăugat că, deși actuala administrație a luptat pentru menținerea cotei unice de impozitare de 10% și a respins creșterea TVA la 21%, PNRR prevede măsuri fiscale mult mai dure. El a menționat că PNRR obligă la modificări ale Codului Fiscal și la eliminarea anumitor stimulente fiscale, măsuri care ar putea afecta grav contribuabilii și microîntreprinderile.

Boloş a subliniat că România se află la un „moment de răscruce” și are nevoie de măsuri ferme pentru a asigura stabilitatea economică și a nu risca investițiile din fondurile europene.