Marcel Ciolacu: coaliția rămâne unită, Guvernul nu cade

Getting your Trinity Audio player ready...

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri seară că actuala coaliție guvernamentală nu se va destrăma și că Guvernul nu va cădea.

Într-o intervenție la Antena3, Ciolacu a subliniat că, în cazul în care un partener de coaliție ar decide să părăsească guvernarea, el își va duce mandatul la Cotroceni fără ezitare. Această declarație vine în contextul în care Rareș Bogdan, membru al Partidului Național Liberal (PNL), a amenințat cu posibilitatea ruperii coaliției dacă vor fi propuse creșteri de taxe și impozite în 2024.

Rareș Bogdan a exprimat nemulțumirea față de Partidul Social Democrat (PSD), afirmând că devine din ce în ce mai dificil să colaboreze cu acesta. El a menționat că orice propunere de majorare a taxelor sau impozitelor va duce la ruperea coaliției. De asemenea, Bogdan a criticat PSD pentru ceea ce el consideră a fi un comportament imoral și necolegial.

În replică, Ciolacu l-a acuzat pe Rareș Bogdan de iresponsabilitate și mitocănie, referindu-se la o situație recentă în care Bogdan a fost surprins cumpărând pătrunjel purtând un ceas de 30.000 de euro. Premierul a subliniat că, în timpul ședinței de coaliție de luni, care a durat aproape cinci ore, Bogdan nu a avut nicio obiecție, iar apariția sa ulterioară în spațiul public cu declarații critice a fost considerată un gest nefericit.