Marcel Ciolacu critică candidatura lui Iulian Dumitrescu la Președinția Consiliului Județean Prahova

Getting your Trinity Audio player ready...

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a comentat în termeni duri candidatura fostului prim-vicepreședinte al PNL, Iulian Dumitrescu, pentru un nou mandat la președinția Consiliului Județean Prahova. Ciolacu a afirmat că, dacă ar fi fost în locul acestuia, nu ar fi candidat și nici nu ar fi permis candidatura lui Dumitrescu în alegerile din acest an.

„Fiecare partid își ia deciziile proprii. Îl cunosc pe domnul Iulian Dumitrescu, ne vedeam la ședințele de coaliție. Eu, în locul dânsului, nu aș mai fi candidat, aș fi așteptat să se așeze lucrurile, să vadă despre ce e vorba”, a declarat Marcel Ciolacu la România TV, joi seară. El a subliniat că interdicția aplicată lui Iulian Dumitrescu privind exercitarea funcției de președinte al Consiliului Județean Prahova a fost validată de mai mulți judecători.

Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupție și cu interdicția de a exercita funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova, a depus semnăturile și dosarul de candidatură pentru un al doilea mandat. Dumitrescu a justificat decizia de a candida prin dorința de a îmbunătăți viața prahovenilor și din respect pentru aceștia.

Ciolacu a subliniat importanța respectării deciziilor judecătorești și a criticat vehement permisiunea candidaturii lui Dumitrescu în contextul acestor interdicții legale. „Din funcția de președinte al PSD, după o decizie a unui magistrat de îngrădire a unor drepturi, nu aș fi permis, și v-o spun fără să deranjez pe domnul Ciucă, categoric nu e vorba numai de mine. Niciun coleg din conducerea Partidului Social Democrat nu ar fi permis să candideze. Dar fiecare răspunde de deciziile pe care le ia”, a adăugat Ciolacu.

Declarațiile lui Marcel Ciolacu vin într-un moment tensionat pentru scena politică din Prahova, unde Iulian Dumitrescu își propune să obțină un al doilea mandat, în ciuda controverselor legale care îl înconjoară. Ciolacu a fost ferm în predicția sa că Dumitrescu nu va câștiga alegerile din Prahova, subliniind importanța respectării legii și a deciziilor judecătorești.