Nicolae Ciucă: prima reacție după retragerea lui Cîrstoiu

Getting your Trinity Audio player ready...

Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a abordat marți situația legată de retragerea candidaturii lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria Capitalei, subliniind că decizia a fost una bazată strict pe analiza cifrelor și a șanselor de succes ale candidaturii. Într-o conferință de presă, Ciucă a negat categoric că Cîrstoiu ar fi solicitat vreo funcție guvernamentală ca compensație pentru retragerea sa.

„Nu, nici nu s-a pus problema. A fost o discuție cât se poate de decentă, pe cifre. Era clar că nu există nicio speranță să putem să recuperăm, motiv pentru care am luat această hotărâre. Nu a cerut absolut nimic”, a declarat Nicolae Ciucă. El a accentuat că întreaga conversație s-a desfășurat într-un ton respectuos și cu accent pe analiza obiectivă a situației politice.

Despre relația cu Cîrstoiu după decizia coaliției, Ciucă a menționat că aceasta a rămas „într-o relație cât se poate de umană”, demonstrând un respect reciproc între părți chiar și în contextul unei decizii dificile. „Trebuie să înțelegem că domnia sa, ca și noi toți, este om dincolo de orice situație în care ne aflăm la un moment dat și în felul acesta am analizat perspectiva din punct de vedere politic cât și perspectiva din punct de vedere a consecințelor și efectelor asupra domniei sale și am considerat că este absolut firesc să încheiem această colaborare pentru că șansele erau cât se poate de evidente”, a explicat Ciucă.

Referindu-se la continuarea activității profesionale a lui Cîrstoiu, în special la rolul său ca manager al Spitalului Universitar, Nicolae Ciucă a clarificat că această funcție nu este influențată de deciziile politice ale coaliției. „Nu are treabă cu o decizie la nivelul coaliției”, a afirmat președintele PNL, marcând separarea clară între cariera profesională a lui Cîrstoiu și implicarea sa în politica locală.

Această clarificare vine în contextul în care retragerea lui Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei a stârnit diverse speculații în spațiul public, inclusiv despre posibile negocieri pentru poziții guvernamentale.