Parlamentul numește noi membri la Curtea de Conturi: Oameni de casă ai PSD și PNL în instituția care verifică cheltuirea banilor publici

Getting your Trinity Audio player ready...

Camera Deputaților și Senatul s-au reunit pentru a numi șase membri la Curtea de Conturi. Printre candidații validați se numără persoane apropiate partidelor politice majore, PSD și PNL. PSD l-a propus pe fostul lider PSD Caraș Severin, senatorul Ion Mocioalcă, cunoscut ca fiind apropiat de Victor Ponta. PNL l-a propus pe Lucian-Ovidiu Heiuș, fost șef al ANAF, și pe Ștefania Ferencz, fosta șefă de cabinet a lui Emil Boc.

Alți candidați validați pentru funcția de consilier la Curtea de Conturi includ pe Aurelian Bădulescu, fost viceprimar al Capitalei în mandatul Gabrielei Firea și lider al consilierilor PSD din Consiliul General al Municipiului București, și pe Lacziko Enikő Katalin, secretar de stat în Departamentul pentru Relații Interetnice, propusă la solicitarea UDMR.

Este demn de menționat că Bădulescu este cercetat pentru abuz în serviciu, fals și alte infracțiuni, în timp ce Octavian Bădescu, fondatorul firmei de curierat Sameday Courier, este de asemenea propus pentru funcția de consilier la Curtea de Conturi.