PNL a solicitat PSD un acord prin care să nu își racoleze primarii

Getting your Trinity Audio player ready...

Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a dezvăluit într-un interviu acordat Prima News că a solicitat Partidului Social Democrat (PSD) să stabilească un acord prin care cele două formațiuni politice să se abțină de la atacuri reciproce și să nu își racoleze primarii. Cu toate acestea, Ciucă a menționat că această inițiativă nu a fost îndeplinită.

În cadrul interviului, Ciucă a exprimat convingerea că premierul Ciolacu va aprecia aceste declarații, subliniind că a cerut de la început existența unui astfel de acord. El a folosit o metaforă pentru a descrie situația actuală, comparând-o cu un drum în care se schimbă direcția de la dreapta la stânga.

Moderatorul a intervenit, aducând în discuție faptul că și PNL a atras primari de la PSD, exemplificând cu edilul de la Iași. Ciucă a răspuns că nu este util să se analizeze cine a început această practică, menționând că primarii liberali vor înțelege în cele din urmă importanța rolului PNL în finanțarea proiectelor și deschiderea șantierelor în România.

Această declarație vine într-un context în care relațiile dintre cele două partide, PNL și PSD, sunt esențiale pentru dinamica politică din România. Deși Ciucă a încercat să stabilească un teren comun pentru a evita conflictul politic, se pare că această inițiativă nu a fost încă fructifică.