PNL dezbate strategia electorală pentru alegerile din 2024 la Sinaia

Getting your Trinity Audio player ready...

Partidul Național Liberal (PNL) se află într-o sesiune intensă de discuții la Sinaia, unde conducerea partidului analizează strategia pentru alegerile din 2024. În cadrul Biroului Politic Național, liberalii explorează trei scenarii principale: participarea independentă sub sloganul „Prin Noi Înșine”, formarea unei alianțe cu Partidul Social Democrat (PSD), sau integrarea într-o coaliție de dreapta mai largă.

Surse liberale indică o preferință majoritară în rândul membrilor partidului pentru ca PNL să meargă pe cont propriu în alegerile viitoare. Această tendință vine chiar și din partea membrilor care anterior ar fi susținut o alianță cu PSD, dar care acum consideră că partidul ar trebui să intre singur în cursa electorală.

Decizia finală va fi luată după consultarea tuturor liderilor de filiale, foștilor președinți ai PNL, precum și președinților Consiliilor Județene și ai municipiilor reședință de județ. De asemenea, în procesul de decizie vor fi luate în considerare datele din sondajele de opinie realizate la nivel național și cele 45 de cercetări sociologice efectuate la nivel local și județean.

Această întâlnire strategică vine într-un moment crucial pentru PNL, care caută să-și consolideze poziția pe scena politică românească înaintea alegerilor din 2024.