Premierul Marcel Ciolacu solicită PNL stabilirea rapidă a calendarului electoral

Getting your Trinity Audio player ready...

Premierul Marcel Ciolacu va prezenta joi, în cadrul coaliției de guvernare, variantele propuse de partidele politice pentru stabilirea calendarului electoral al alegerilor prezidențiale și parlamentare din acest an. Anunțul a fost făcut de Executiv la finalul discuțiilor cu partidele politice, desfășurate la Palatul Victoria.

Prim-ministrul, însoțit de viceprim-miniștrii Marian Neacșu și Cătălin Predoiu, va expune joi în coaliție propunerile rezultate din dialogul avut cu partidele politice. Marcel Ciolacu va solicita partenerilor de la Partidul Național Liberal (PNL) să răspundă cererii unanime a participanților la discuții, care au subliniat necesitatea stabilirii rapide a calendarului electoral pentru a asigura condiții predictibile și echitabile pentru toți candidații.

„Prim-ministrul Marcel Ciolacu, alături de cei doi viceprim-miniștri Marian Neacșu și Cătălin Predoiu, va prezenta joi, în Coaliția de guvernare, variantele propuse de partidele politice în urma dialogului privind stabilirea calendarului electoral pentru alegerile prezidențiale și parlamentare din acest an”, se arată în comunicatul transmis de Guvern.

Executivul subliniază că stabilirea calendarului electoral trebuie realizată pe baza unor criterii obiective, agreate de toate partidele politice, pentru a evita favorizarea sau defavorizarea anumitor candidați.

„Totodată, premierul Marcel Ciolacu va cere partenerilor de Coaliție să dea curs solicitării exprimate de toți participanții la discuțiile de la Palatul Victoria ca stabilirea calendarului electoral să se realizeze în cel mai scurt timp posibil, astfel încât competiția electorală să se desfășoare în condiții predictibile și echitabile pentru toți candidații”, precizează Executivul.

Premierul Ciolacu a exprimat recunoștința sa față de toate partidele care au participat la discuții, evidențiind natura constructivă și democratică a dialogului. „Le mulțumesc tuturor partidelor participante pentru dialogul constructiv! Consider că a fost un demers util și democratic și îmi doresc ca și partenerii de Coaliție să țină cont de opiniile exprimate”, a declarat Marcel Ciolacu.

Discuțiile continuă în cadrul coaliției de guvernare, iar deciziile finale privind calendarul electoral sunt așteptate în zilele următoare.