Rareș Bogdan: „Singurul de la PSD care mi-ar putea ține piept este Mihai Tudose”

Getting your Trinity Audio player ready...

Rareș Bogdan, europarlamentar și prim-vicepreședinte al Partidului Național Liberal (PNL), a făcut declarații incisive într-o emisiune la Digi24, duminică seara, referitoare la discuțiile din coaliție privind majorarea pensiilor. El a afirmat că pensiile ar trebui mărite cu 13,8%, echivalentul ratei inflației pe anul trecut, și să crească ulterior în funcție de posibilitățile bugetare. Bogdan a subliniat că PNL susține majorarea pensiilor, dar se opune introducerii de taxe suplimentare asupra mediului de afaceri privat.

În contextul discuțiilor despre majorarea pensiilor cu 40%, o propunere asociată cu mandatul Olguței Vasilescu și al Vioricăi Dăncilă, Bogdan a criticat această abordare, considerând-o populistă și lipsită de acoperire financiară. El a solicitat o ședință de coaliție pentru a clarifica sursa banilor necesari acestei majorări.

Pe lângă aspectele economice, Rareș Bogdan s-a autointitulat „specialist în polemică”, afirmând că singurul membru al Partidului Social Democrat (PSD) care i-ar putea ține piept într-o dispută este Mihai Tudose. El a adăugat că pe restul membrilor PSD i-ar „baga sub masă instant”.

Bogdan a mai menționat că PNL, partidul pe care îl reprezintă, este garantul orientării pro-europene și pro-atlantice a României și a subliniat responsabilitatea partidului în gestionarea situației economice a țării. El a respins ideea de a ataca miniștrii sau premierul, considerând că acest lucru nu ajută pe nimeni.