Senatul adoptă modificările la Legea pensiilor speciale după respingerea proiectului de către CCR

Getting your Trinity Audio player ready...

UPDATE: Proiectul legii pensiilor speciale urmează să intre, lunea viitoare, în dezbaterea şi votul plenului Camerei Deputaţilor, a decis, miercuri, Biroul permanent, relatează Agerpres.

Conducerea Camerei a stabilit ca proiectul, adoptat de Senat în calitate de prim for sesizat, să fie trimis la comisiile de constituţionalitate, muncă şi buget, care urmează să întocmească raportul până luni la ora 14.00.

Proiectul va intra în plen tot luni, pentru a se da votul final la ora 17.00, potrivit programului stabilit.

 

Știrea inițială:

Senatul României a adoptat modificările propuse la Legea pensiilor speciale, în urma respingerii anterioare a proiectului de către Curtea Constituțională a României (CCR). Decizia vine în contextul în care există o presiune publică semnificativă pentru revizuirea acestor pensii considerate privilegii nejustificate pentru anumite categorii profesionale.

În timpul dezbaterilor din plenul Senatului, membrii USR au manifestat, afișând mesaje cu textul „Tăiați pensiile speciale!”. Acest gest subliniază poziția fermă a partidului împotriva pensiilor speciale și solicitarea de a le elimina.

Se așteaptă ca aceste modificări să genereze discuții aprinse în spațiul public și în rândul altor formațiuni politice, având în vedere sensibilitatea subiectului și impactul său asupra bugetului de stat.