USR a anunțat lista candidaților pentru alegerile europarlamentare

Getting your Trinity Audio player ready...

Partidul Uniunea Salvați România (USR) a anunțat luni finalizarea procesului intern de desemnare a candidaților pentru alegerile europarlamentare. În fruntea listei se află Elena Lasconi, urmată de Dan Barna și Vlad Voiculescu. Lansarea oficială a listei va avea loc vineri, 20 octombrie, în cadrul Consiliului Alianței Liberalilor și Democraților Europeni (ALDE Europe), eveniment care va fi organizat pentru prima dată la București.

Lista completă a candidaților USR pentru alegerile europarlamentare este următoarea:
1. Elena Lasconi
2. Dan Barna
3. Vlad Voiculescu
4. Vlad Botoș
5. Cristina Prună
6. Radu Mihail
7. Corina Atanasiu
8. Adriana Cristian
9. George Gima
10. Teodora Stoian
11. Ramona Goga
12. Alina Gîrbea
13. Geta Daniela Drăghici
14. Alina Totti
15. Nicolae Mihai Șvab
16. Emilia Mateescu
17. Ion Belu
18. Gabriela Ferguson
19. Lucia Hang
20. Dan Adrian Pop

Președintele USR, Cătălin Drulă, a subliniat că partidul va trimite la Bruxelles profesioniști cu experiență în diverse domenii, precum administrație, fonduri europene și politică externă. Drulă a menționat că alegerile europarlamentare din iunie vor reprezenta un test electoral major pentru 2024 și că USR este pregătit să ofere României o alternativă onestă și profesionistă.

USR continuă negocierile pentru construirea unui pol de dreapta, colaborând cu Partidul Mișcarea Populară și Forța Dreptei. Scopul este de a propune o listă comună pentru alegerile europarlamentare, reprezentând interesele polului de dreapta.