113.000 de persoane din sistemul de învăţământ sunt programate în platforma de vaccinare pentru a fi imunizate

113.000 de persoane din sistemul de învăţământ sunt programate în platforma de vaccinare pentru a fi imunizate, a informat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

„În platformă, dintre cele 9 categorii de lucrători esenţiali, personalul din învăţământ este detaşat pe prima poziţie, cel mai numeros”, a adăugat ministrul Educaţiei, citat de news.ro 

Potrivit ministrului Educaţiei, cu excepţia a două inspectorate şcolare judeţene, toate celelalte au cerut şcolilor să facă programările profesorilor şi personalului didactic auxiliar în platforma de vaccinare. 

Întrebat care sunt cele două inspectorate şcolare care nu au făcut demersuri în acest sens, ministrul a răspuns că este vorba despre inspectoratele şcolare de la Caraş-Severin şi Galaţi, care au motivat că informaticienii acestor instituţii au fost în izolare fiind găsiţi pozitivi la COVID-19.
 
În total, la nivel naţional există 126.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ care intră în contact nemijlocit cu copiii.
„Numărul dozelor de vaccin disponibile este singurul factor limitativ pentru vaccin în România, în Europa şi în lume”, a mai afirmat ministrul. Sorin Cîmpeanu  spune că „rămâne în picioare intenţia, angajamentul privind vaccinarea personalului de învăţământ” în momentul în care vor exista doze de vaccin.