28 de milioane de dolari pentru 3 minute în spațiu

Alexandru Mironov, scriitor de SF și realizator Digi World, a spus că și-ar dori să călătorească în capsula rachetei dezvoltate de Blue Origin, companie deținută de miliardarul Jeff Bezos. Scriitorul a declarat, la Digi24, că prețul de 28 de milioane de dolari plătit pentru a putea călători 3 minute în spațiu este dovada că investițiile în industria cosmosului pot aduce câștiguri foarte mari.

“Bineînțeles, fără discuție. Cunosc cel puțin 1000 de persoane care ar zice da, ca și mine, imediat. Numai faptul că vezi pământul în rotunjimea lui de la distanța asta mare, numai faptul că ți se confirmă tot ceea ce ai învățat și că superbul Univers este în fața ochilor tăi merită totul.

Face istorie și este un moment în care se demonstrează că 1 dolar investit în industria cosmosului, care e pe cale să se construiască acum, aduce 16 dolari în loc, deci 1600% câștig. Cea mai mare afacere a viitorului apropiat este asta. Gândiți-vă la sute de mii de locuri de muncă în care lume foarte dibace la minte se va implica și la tot ceea ce asta va aduce după ea. Va fi o trenă lungă de realizări, dincolo de plăcerea unora.

Cei doi frați Bezos și câștigătorul la loterie știu să-și facă și ei foarte bine reclamă pentru ceea ce fac. Veți vedea că acțiunile la companiile lor vor crește imens. Dar sunt și conștienți că e nevoie să dea la maximum un exemplu.

Am intrat în cu totul altă eră. Noi nu ne dăm seama, dar toate s-au schimbat în jurul nostru.

Am venit alaltăieri din Africa de Sud. E cu totul și cu totul alt continent decât acum 20 de ani când am fost, pentru că lumea a intrat în noul veac. Aici suntem noi homo sapiens.