Proiectul de reformă fiscală a fost pus în transparență

Proiectul de lege privind măsurile fiscale pentru microîntreprinderi a fost publicat, iar impozitarea acestora va suferii mai multe modificări.

Microîntreprinderile care generează venituri sub 60.000 de euro pe an vor fi impozitate cu 1% din cifra de afaceri. Această taxă crește la 3% dacă veniturile depășesc 60.000 de euro sau dacă desfășoară anumite activități specifice.

În versiunea finală a legii, pragul de rentabilitate de 30% pentru trecerea la impozitul pe profit de 16% a fost eliminat.

Ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, inițial a propus această măsură pentru microîntreprinderile cu cifra de afaceri între 300.001 lei și 2,5 milioane de lei, dar acest mecanism nu a fost inclus în versiunea finală a legii.

În plus, noul proiect de lege stabilește reguli și condiții pentru aplicarea sistemului de impozitare a microîntreprinderilor, inclusiv posibilitatea de ieșire din sistemul de impunere pe veniturile microîntreprinderilor.

Aceste schimbări urmează să fie introduse prin asumarea răspunderii Guvernului Ciolacu pe acest proiect de lege.

Proiectul de lege a fost pus în dezbatere marți dimineata de către Ministrul Finanțelor. Citește aici proiectul de lege integral