A murit Alan Vega, pionierul muzicii punk new-yorkeze

Alan Vega, fost component al duetului electronic Suicides, unul dintre cele mai influente din istoria muzicii rock, a murit liniștit în somn la 78 de ani, a anunțat duminică familia într-un comunicat citat de EFE.

Alan Vega a fost influențat de muzica lui Elvis Presley și de stilul "rockabilly", însă folosirea instrumentelor electronice, precum sintetizatoarele, a dat un caracter obscur și personal muzicii sale.

Născut în 1938, pe numele său real Alan Bermowitz, în Brooklyn (New York), Vega a debutat inițial ca artist plastic și sculptor. Orașul New York a fost scena proiectului său 'Project of Living Artists', un spațiu în care Vega și-a dezvoltat latura artistică experimentând cu muzica electronică.

Prin acest loc au trecut multe trupe pioniere ale muzicii punk new-yorkeze precum New York Dolls, Television sau Blondie. Alături de instrumentalistul Martin Rev, Vega a format trupa Suicides, de mare influență în anii 70, alături de alte trupe pioniere ale punk-ului precum Ramones, Patti Smith sau Talking Heads.