A murit Chris Cornell, solistul formației rock americane Soundgarden

chris cornell

Chris Cornell, solistul trupelor Soundgarden, Audioslave și Temple of the Dog, a murit miercuri noaptea, la vârsta de 52 de ani, din motive necunoscute, a anunțat reprezentantul său, Brian Bumbery.

Cornell se afla în Detroit unde cânta împreună de Soundgarden, cu care a început un turneu în Statele Unite în aprilie. Brian Bumbery a subliniat într-o declarație pentru CNN că decesul muzicianului a survenit "brusc și neașteptat".

"Soția sa, Vicky, și familia au fost șocați să afle de moartea lui bruscă și neașteptată și vor colabora îndeaproape cu medicii pentru a determina cauza", se arăta în declarație. "Ei doresc să mulțumească fanilor pentru dragostea și loialitatea lor continuă și solicită să le fie respectată viața privată în acest moment".

Rockerul laureat cu Grammy performa miercuri noaptea la Teatrul Fox din Detroit, Michigan.

Cornell s-a născut în Seattle, statul Washington. Cariera sa muzicală pe scena rock a început în orașul natal cu formarea trupei Soundgarden în 1984, care a jucat un rol important în mișcarea ''grunge'' (subgen al rockului alternativ) a anilor nouăzeci, potrivit presei locale.

Grupul s-a destrămat în 1997 și s-a reunit din nou în 2010, după mai mult de un deceniu în care membrii săi au lucrat la diferite proiecte solo sau alături de alte trupe.

În 2001 Cornell a format Audioslave împreună cu trei foști membri ai Rage Against The Machine. Artistul a interpretat tema filmului James Bond ''Casino Royale

Moartea lui Chris Cornell este anchetată de autorităţile americane din oraşul Detroit ca o posibilă sinucidere, informează publicația „The Mirror“, dar rezultatele autopsiei vor fi comunicate joi seară sau vineri dimineaţă.