A murit Doina Păuleanu

La ora 6:15 dimineața, pe 23 decembrie, în apropierea Crăciunului, Doina Păuleanu s-a stins. Director al Muzeului de Artă, istoric, critic și un om iubit de constănțeni trecea la cele veșnice. În urma infectării cu COVID-19, a făcut stop cardio-respirator.

Informația ne-a fost confirmată de către Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, proaspăt vindecat de COVID-19. Doina Păuleanu a pierdut lupta cu teribilul virus, iar acum a lăsat un gol imens în comunitate. „A murit unul dintre cei mai importanți oameni ai Constanței”, a spus președintele CJ, care transmite condoleanțe familiei.

Doina Păuleanu avea frumoasa vârstă de 72 de ani și un suflet veșnic tânăr. La începutul anului 2019, brașoveanca „repatriată” dobrogeancă devenea, la propunerea președintelui Consiliului Județean Constanța la acea verde, Horia Marius Țuțuianu, cetățean de onoare al județului.

A fost director al Muzeului de Artă Constanța din 1990. Era absolventă a Institutului de Arte Plastice Nicolae Grigorescu, Secţia Istoria şi Teoria Artei, promoţia 1971.